Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zala megye városaiban gálaműsorokat, irodalmi estet tartanak a magyar kultúra napján, a közművelődési és közgyűjteményi intézmények pedig rendhagyó kiállításon mutatják be tevékenységüket. - Könyv magazin
részletek »

Zala megyében több rendezvény is lesz, A magyar kultúra napján

A könyv az ókortól a 20. század közepéig a legfontosabb és legelterjedtebb információhordozó médium. Megjelenési formája változatos, leginkább összefűzött vagy -kötött papírlapokból áll. A papírlapokra felvitt jelek hordozzák az információt.
Könyv magazin
Itt vagy: Könyv magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Zala megyében több rendezvény is lesz, A magyar kultúra napján
Zala megyében több rendezvény is lesz, A magyar kultúra napján
A magyar kultúra napja
Zala megye városaiban gálaműsorokat, irodalmi estet tartanak a magyar kultúra napján, a közművelődési és közgyűjteményi intézmények pedig rendhagyó kiállításon mutatják be tevékenységüket.
Zalaegerszegen a magyar kultúra napján, január 22-én három helyszínen rendeznek programokat: a Kakaó zenekar az Art moziban ad ajándékkoncertet, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben pedig a Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjteményből nyílik kiállítás.


A Hevesi Sándor Színházban, az ünnepi gálaesten a Hazajáró című televíziós műsort mutatják be. Az esten fellép a nyárádszeredai Bekecs Táncegyüttes és a Zalai Táncegyüttes, valamint átadják a Kultúra Mecénása Díjat.
Hirdetés

A színház előcsarnokában január 23-án Varga György, az MTI/MTVA fotóriportere megnyitja az V. Zalaegerszegi Sajtófotó kiállítást. A tárlaton Katona Tibor, Pezzetta Umberto és Seres Péter képei mellett amatőr fotósok felvételeit is láthatja a közönség.

Nagykanizsán a kulturális intézmények közösen ünneplik a magyar kultúra napját - mondta el Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója az MTI-nek.

Január 21-én a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban művészeti csoportok lépnek fel, a Honvéd Kaszinóban pedig Pál Péter Radnóti-díjas versmondó ad irodalmi estet. Január 22-én a Medgyaszay Házban Ortun Czinki festményeiből nyílik kiállítás, majd a városi vegyeskar és a Rozmaring Táncegyüttes ad ünnepi műsort.

A Halis István Városi Könyvtárban "függőleges" kiállítás nyílik: a könyvtár szolgáltatásairól szóló információkat a plafontól a földig érő, gördíthető tekercseken szemlélhetik meg és olvashatják el az érdeklődök.

A Magyar Plakát Házban mintegy hatvan festményt mutatnak be a Thúry György Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményéből. A válogatás közel fele Z. Soós István festőművész alkotása, míg a másik része több mint tíz festőművész munkája. A magyar vidéki táj és élet színei a XX. században című tárlat február végéig lesz látogatható.

A magyar kultúra napjához kapcsolódó rendezvénysorozat január 23-án, a nagykanizsai kórusok hagyományteremtő találkozójával zárul a dél-zalai városban. A fesztiválra a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóért Alapítvány a városban és a környező településeken működő valamennyi amatőr együttest - énekkart, kórust, hölgyklubot, dal- és népdalkört - meghívta, hogy meghallgassák és megismerhessék egymást és végül bemutathassanak egy közös produkciót.

Keszthelyen január 22-én adják át a kulturális területen nyújtott kimagasló teljesítményt elismerő Pro Cultura Keszthely elismeréseket a Balaton Színház Simándy termében. A gálaesten Cseh Tamásra emlékeznek Hegyi Norbert és Joós Tamás előadásával.

A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - könyv,rendezvény,felolvasó,est,Zala,megye,program,magyar,kultúra,nap
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-01-13 07:56:55
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü