Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tasnádi Edit turkológus, műfordító A török-magyar kapcsolatok válogatott írásai című kötetét mutatják be szombaton Isztambulban. A könyvben Mikes Kelemen, József Attila és Radnóti Miklós műv - Könyv magazin
részletek »

Tasnádi Edit turkológus könyvét mutatják be Isztambulban

A könyv az ókortól a 20. század közepéig a legfontosabb és legelterjedtebb információhordozó médium. Megjelenési formája változatos, leginkább összefűzött vagy -kötött papírlapokból áll. A papírlapokra felvitt jelek hordozzák az információt.
Könyv magazin
Itt vagy: Könyv magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Tasnádi Edit turkológus könyvét mutatják be Isztambulban
Tasnádi Edit turkológus könyvét mutatják be Isztambulban
Forrás: turkinfo.hu
Tasnádi Edit turkológus, műfordító A török-magyar kapcsolatok válogatott írásai című kötetét mutatják be szombaton Isztambulban. A könyvben Mikes Kelemen, József Attila és Radnóti Miklós műveinek török nyelvű fordításai is szerepelnek.
Tasnádi Edit nemzetközileg is elismert turkológus, műfordító, a budapesti Magyar-Török Baráti Társaság főtitkára, az Eötvös Loránd Tudományegyetem török filológiai tanszékének korábbi oktatója, az Ankarai Egyetem volt magyar lektora.


Munkáját Balassi-emlékéremmel, Törökországban a Naszreddin Hodzsa műfordítói nagydíjjal, valamint Szlovákiában Vámbéry-díjjal is elismerték.


A törökországi irodalom egyik legkiemelkedőbb magyar ismerőjeként és fordítójaként magyar nyelven is hozzáférhetővé tett több török népmesét, modern elbeszélést, valamint Nazim Hikmet, Yasar Kemal, a Nobel-díjas Orhan Pamuk és más jelentős kortárs török írók műveit.
Hirdetés

A szombaton bemutatandó kötet Tasnádi Edit török nyelven megjelent írásait tartalmazza, amelyek között Mikes Kelemen, József Attila, Radnóti Miklós, valamint Kúnos Ignác nyelvész, turkológus műveinek török nyelvű fordítása is szerepel.

A kiadás Bülent Bayram, a nyugat-törökországi Kirklareli Egyetem tanárának ötlete volt, a könyv szerkesztését Abdulkadir Aticira, ugyancsak a Kirklareli Egyetem tanára végezte.

Az isztambuli magyar főkonzulátus által szervezett bemutatón beszédet mond Hóvári János ankarai magyar nagykövet, Kiss Gábor isztambuli magyar főkonzul, valamint Tasnádi Edit - tájékoztatta a Külügyminisztérium az MTI-t. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - török, könyv, bemutató, Isztambul, Tasnádi Edit, turkológus
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-10-05 09:34:03
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü