Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Elindult hétfőn a tavalyi év legjobb köteteit kereső Aranykönyv díj közönségszavazása - közölték a szervezők az MTI-vel. - Könyv magazin
részletek »

Már le lehet adni a szavazatokat, a tavalyi év legjobb könyvére

A könyv az ókortól a 20. század közepéig a legfontosabb és legelterjedtebb információhordozó médium. Megjelenési formája változatos, leginkább összefűzött vagy -kötött papírlapokból áll. A papírlapokra felvitt jelek hordozzák az információt.
Könyv magazin
Itt vagy: Könyv magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Már le lehet adni a szavazatokat, a tavalyi év legjobb könyvére
Már le lehet adni a szavazatokat, a tavalyi év legjobb könyvére
Aranykönyv Díj
Elindult hétfőn a tavalyi év legjobb köteteit kereső Aranykönyv díj közönségszavazása - közölték a szervezők az MTI-vel.
"Mindenkinek van kedvence" szlogennel immár ötödik alkalommal indította el a Libri Kiadó az Aranykönyv-szavazást, amelyből kiderül, hogy az előző évben melyik könyvet forgatták a legszívesebben az olvasók.

A magyar és a külföldi kötetekre külön öt-öt kategóriában: szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, gyermek- és ifjúsági irodalom, valamint ismeretterjesztés kategóriában várják a szervezők a szavazatokat.

Az Aranykönyv első fordulójában, hétfőtől április 14-ig voksolhatnak az érdeklődők, és kategóriánként ötven kötetből választhatják ki az általuk legjobbnak ítélt tíz könyvet. A második fordulóban, április 15. és április 27. között már a legjobb tíz kötet közül voksolhatnak kedvenceikre az olvasók.

A szavazatokat a www.aranykonyv.hu és a Libri Facebook-oldalán várják a szervezők, de a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ideje alatt a helyszínen is leadhatják voksaikat a látogatók. Egy személy csak egyszer szavazhat, a voksolás regisztrációhoz kötött.
Hirdetés

A kategóriák nyerteseit az Aranykönyv Díjátadó Gálán hirdetik ki április 27-én.

Tavaly többek között Horváth Eszter Desszertőrült című szakácskönyve, a S.Ö.R.-Shakespeare összes rövidítve című kötet, valamint Leiner Laura A Szent Johanna gimi 7. című írása nyerte el a legtöbb szavazatot. A külföldi könyvek közül Tolkien meséire voksoltak a legtöbben - olvasható a tájékoztatóban.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Aranykönyv Díj, könyv, díj, legjobb, kedvenc, szeretett, külföldi, magyar, verse
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-03-19 08:45:52
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü