Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A szakkönyvek és szakfolyóiratok időről-időre való kézbevételének gyakorlati haszna van, a szaktudás gyarapszik és tőkévé válik - mondta V. Németh Zsolt a Mezőgazdasági Könyvhónap idei megny - Könyv magazin
részletek »

A Mezőgazdasági könyvhónap megkezdődött

A könyv az ókortól a 20. század közepéig a legfontosabb és legelterjedtebb információhordozó médium. Megjelenési formája változatos, leginkább összefűzött vagy -kötött papírlapokból áll. A papírlapokra felvitt jelek hordozzák az információt.
Könyv magazin
Itt vagy: Könyv magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A Mezőgazdasági könyvhónap megkezdődött
A Mezőgazdasági könyvhónap megkezdődött
A szakkönyvek és szakfolyóiratok időről-időre való kézbevételének gyakorlati haszna van, a szaktudás gyarapszik és tőkévé válik - mondta V. Németh Zsolt a Mezőgazdasági Könyvhónap idei megnyitóján hétfőn Budapesten a Mezőgazdasági Múzeumban.
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára hozzátette: így válhat a leírt szó által megszerzett új tudás a mindennapi gyakorlat részévé, tőkévé, a piaci siker segítőjévé.Ezért is támogatja a VM a Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézetben (NAKVI) folyó szaklapkiadási tevékenységet évente mintegy 100 millió forinttal - emlékeztetett az államtitkár.
Hirdetés

Az esemény megnyitójára közreadott tájékoztató szerint a mezőgazdasági szakkönyvkiadás évről-évre nehezebb helyzetbe kerül Magyarországon: míg a korábbi években a legjelentősebb agrárszakkönyv-kiadók évente mintegy ezerféle könyvet jelentettek meg, addig az idén várhatóan már csak mintegy 500-at. Egy-egy mezőgazdasági szakkönyv korábbi átlagosan ezer darabos példányszáma is 600 példányra esett vissza.

Az MTI által megkérdezett szakértő mintegy 1,2-1,5 milliárd forintra becsülte a magyar mezőgazdasági szakkönyv- és szaklapkiadás éves árbevételét. A bevétel mintegy 75-80 százalékát adják a szaklapok, a fennmaradó hányad pedig a szakkönyvek eladásából származó összeg.

Az esemény vendége volt Jókai Anna Kossuth-díjas író, aki arról beszélt, hogy a magyar nyelv megőrzésének és ápolásának felelőssége nemcsak a szépirodalmat művelők, hanem a szakírók dolga is.

A Mezőgazdasági Könyvhónap megnyitóján átadták az Év szerzője díjat, amelyet Soltész Miklós egyetemi tanár, gyümölcsnemesítő kapott a Magyar gyümölcsfajták című könyvéért.

Életmű díjban részesült Visnyei László, az Év szakújságírója Bőle István lett.
Az Év boros könyvéért pedig Eperjesi Imre egyetemi tanárt díjazták.

Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - könyv, vidék, minisztérium, Agrár, kiadó, kiadás,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-02-03 15:41:52
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü