Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A hagyományosnál egy nappal hosszabb lesz idén a Győri Könyvszalon. A vidék legnagyobb könyves eseményét, amelyet ezútta - Könyv magazin
részletek »

A 13. alkalommal megrendezésre kerülő Győri Könyvszalon egy nappal tovább tart az idén

A könyv az ókortól a 20. század közepéig a legfontosabb és legelterjedtebb információhordozó médium. Megjelenési formája változatos, leginkább összefűzött vagy -kötött papírlapokból áll. A papírlapokra felvitt jelek hordozzák az információt.
Könyv magazin
Itt vagy: Könyv magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A 13. alkalommal megrendezésre kerülő Győri Könyvszalon egy nappal tovább tart az idén
A 13. alkalommal megrendezésre kerülő Győri Könyvszalon egy nappal tovább tart az idén
A hagyományosnál egy nappal hosszabb lesz idén a Győri Könyvszalon. A vidék legnagyobb könyves eseményét, amelyet ezútta
A szervezők tájékoztatása szerint ismét a Győri Nemzeti Színház épülete ad otthont az eseménynek, amelyen 46 kiadó vonultatja fel kínálatát, de városszerte egy tucat más helyszínen várják könyvbemutatók, koncertek, színházi előadások, játszóházak, konferenciák a közönséget.

Az idei könyvszalon különlegessége az október 24-i csütörtöki nulladik nap lesz: a Weöres Sándor születésének századik évfordulója alkalmából rendezett programoknak a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér ad otthont.


Aznap 9 órától versjátszóház várja a kicsiket, majd versbarangolás kezdődik, és egészen estig előadásokkal és megzenésített versekkel emlékeznek meg a költőről. A könyvtár által indított fotópályázat eredményhirdetését 17 órakor tartják, a versenyzőknek Weöres Sándor Rongyszőnyeg című ciklusához kellett illusztrációt készíteniük.
Hirdetés


Október 25-én pénteken délelőtt a megnyitó során adják át az idei könyvszalon alkotói díját, amelyet Lackfi János József Attila-díjas költő vehet át. A Győri Könyvszalon programjában helyet kapott a Sebő együttes Weöres-koncertje, a Muzsikás jubileumi fellépése Petrás Máriával vagy Tolcsvay László és Béla Magyar Miséje.

A könyvszalon szerzői között megjelenik Várady Szabolcs, Háy János, Czigány György, Szentmihályi Szabó Péter, Kiss Judit Ágnes, Horváth Viktor, Bán Mór, Kádár Annamária, Frei Tamás, Bárdos András, Vámos Miklós, Veiszer Alinda, D. Tóth Kriszta, és számos győri szerzővel is találkozhat a programokra ellátogató közönség. (MTI)
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Győr, könyv, szalon, kiadó, díjátadó, program
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-10-07 07:29:29
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü